Skip to the main content

In memoriam Henk van der Brugge

Afgelopen dinsdag 14 juni is ons lid Henk van der Brugge overleden. Henk was al langer ziek, maar is de laatste weken snel achteruit gegaan. Henk is 77 jaar geworden.

Sinds augustus 1991 was hij niet alleen een geliefd maar ook een vooraanstaand lid van onze vereniging, en van 2003 tot 2014 was hij lid van het bestuur en voorzitter van de technische commissie. In die periode heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van PBC; zowel in de breedte met zijn steun voor het opleidingsprogramma voor nieuwe bridgers, als ook met de verhoging van het spelpeil door de club nog aantrekkelijker te maken voor sterkere leden uit omliggende plaatsen. Zo maakte hij zich samen met Klaas Munneke hard voor automatisering binnen de club (schudmachine, uitslagverwerking en spelverdelingen). Ook organiseerde hij jarenlang de zomerdrives, aantrekkelijk voor leden en niet-leden. En in de zomer van 2010 – toen de uitbater van onze toenmalige speellocatie het Parochiehuis van het ene op het andere moment de pijp aan Maarten gaf – was het Henk die goede afspraken maakte met het Parochiehuisbestuur en met de horeca-leverancier, en zette hij bovendien een barcommissie op waardoor het bridgen gewoon door kon gaan.
Niet voor niets ontving Henk na de beëindiging van zijn bestuursperiode uit handen van NBB-districtsbestuurder Hans Nijssen een Verenigingskei, een belangrijke onderscheiding van de NBB.

Op maandag 20 juni is er van 18.15 -19.15 uur gelegenheid tot condoleren bij het Uitvaartcentrum De Laatste Eer, Juniusstraat 4, 2625 XZ Delft. De uitvaartdienst is dinsdag 21 juni om 11 uur in De Ontmoetingskerk, Klapwijkseweg 91 in Pijnacker. Aansluitend is de begrafenis op de begraafplaats Koningshof, bij de Dorpskerk, Koningshof 3 in Pijnacker.
We zullen Henk gaan missen. Hij ruste in vrede.

Andere artikelen
Doe mee aan de enquête van de Pijnackerse Bridge Club!

Doe mee aan de enquête van de Pijnackerse Bridge Club!

De leden van onze club hebben een email ontvangen met het verzoek om mee te doen aan de enquête van...

21/06/2022 - Dick Brus
“Tuinlieden” gezocht

“Tuinlieden” gezocht

Een eigen gebouw is een mooi bezit, maar brengt ook werkzaamheden en verplichtingen met zich mee....

02/06/2022 - Fokko Bos
Kroegentocht aanmeldingen

Kroegentocht aanmeldingen

Twee jaar hebben we moeten wachten, maar nu kunnen we weer! In een ietwat afgeslankte vorm, want...

24/05/2022 - Organisatie Kroegentocht