Skip to the main content

Nieuwjaarswens

Hoe zag 2021 eruit in een zeer korte samenvatting? Lockdown, vaccineren, versoepelingen, lockdown. De beloften waren dat we na de vaccinaties het ‘normale leven’ weer op konden pakken. Niets bleek minder waar: we begonnen het jaar in lockdown en we eindigen in lockdown. En we waren zo hoopvol gestemd. Op 7 juni konden we – na 7 maanden dicht te zijn geweest- elkaar eindelijk weer ontmoeten en “live” bridgen in het DSH. Reden voor een feestelijke heropening. Wel gold de 1,5 m afstandsregel (dus grote tafels) en moest de bar om 22:00 sluiten, maar eindelijk konden we elkaar weer zien en spreken. Op 30 september konden we weer aan “normale” tafels bridgen en kon gestart worden met de reguliere competitie. Toegangscontrole op de QR-code (goedgekeurd tijdens de extra ALV) moest aan een veilige omgeving bijdragen. Alles leek weer normaal te worden. Echter, op 15 november moesten we helaas het fysieke bridgen weer beëindigen en opnieuw overstappen naar Stepbridge.

Ondanks alle restricties is door PBC in het afgelopen jaar ‘aan de weg getimmerd’. Johan Pieters is benoemd tot voorzitter van de NBB en Hans Taal is tot interim voorzitter van het District Delft gekozen. We hebben een primeur met de Bridge Proeverij, een manier om in een zeer ontspannen setting kennis te maken met de beginselen van het bridge. Dit heeft 18 deelnemers opgeleverd voor de starterscursus die we met Multibridge hebben opgezet. Helaas moest de cursus ook worden afgebroken. De NBB heeft onze club nog uitgenodigd om een aantal workshops over de Bridge Proeverij te geven tijdens het Bridgecongres in november jl. Dat is helaas ook niet doorgegaan.

We gaan als bestuur vol goede moed verder. De berichten over het Omikron variant geven hoop dat het virus, weliswaar nog zeer besmettelijk, minder ziekmakend is. Volgens Ab Oosterhuis, de viroloog, zou het virus op den duur een influenza-achtig karakter krijgen. Ook ontwikkelt de maatschappij meer immuniteit, volgens dezelfde viroloog. We wensen jullie dan ook voor het nieuwe jaar: Gewoon een gewoon 2022.

We willen graag alle leden bedanken voor het trouw blijven aan de club. Daardoor blijven we financieel gezond. We bedanken verder alle vrijwilligers. Zonder hen kan een vereniging niet goed draaien. We denken daarbij m.n. aan de wedstrijdleiders, de barvrijwilligers, de inkoop en organisatie van de bar, de dupliceerders van de spellen, de Commissies, enz. We danken ook iedereen die meegedacht heeft met moeilijke thema’s als BTW-plicht, herziening van de Statuten en Herziening van het Huishoudelijk Reglement. We hopen deze herziene stukken in februari voor goedkeuring voor te leggen aan de ALV.

Tenslotte: Blijf gezond!  

Andere artikelen
Doe mee aan de enquête van de Pijnackerse Bridge Club!

Doe mee aan de enquête van de Pijnackerse Bridge Club!

De leden van onze club hebben een email ontvangen met het verzoek om mee te doen aan de enquête van...

21/06/2022 - Dick Brus
In memoriam Henk van der Brugge

In memoriam Henk van der Brugge

Afgelopen dinsdag 14 juni is ons lid Henk van der Brugge overleden. Henk was al langer ziek, maar...

16/06/2022 - Jos Streng
“Tuinlieden” gezocht

“Tuinlieden” gezocht

Een eigen gebouw is een mooi bezit, maar brengt ook werkzaamheden en verplichtingen met zich mee....

02/06/2022 - Fokko Bos