Skip to the main content

Rondje viertallen: Veel wedstrijden gespeeld, Pijnacker 4 haalt fors uit

Deze week kwamen alle viertallen van het district in actie. Sommige teams zelfs twee maal.

Pijnacker 4 ging dinsdag naar Delft om het op te nemen tegen DBC 3, het vierde kwam, zag en overwon met liefst 19,3- 0,7 (83-20) in imps. Na een aarzelend begin waarin het vierde zeer hoffelijk het derde en vijfde de overwinning gunde, kon men deze opsteker goed gebruiken. Donderdag speelde het vierde tegen DBC 5 en, waarschijnlijk enigszins vermoeid van dinsdag, moest genoegen worden genomen met een klein verlies 7,25 – 12,75 (39-51 in imps)

Het derde en het vijfde speelden tegen elkaar. Een zeer spannende wedstrijd. In de rust leidde het derde met 16 impen verschil (30-14) maar het vijfde knokte zich terug in de tweede helft en snoepte 9 imps van de achterstand af. Eindstand 11,68 – 8,32 (43-36 in imps) voor het derde.

Pijnacker 3 blijft koploper in de hoofdklasse. Pijnacker 5 staat op een heel mooie derde plaats. Grootste concurrent voor Pijnacker 3 lijkt ODD1 te zijn. Of de competitieleider dit van te voren al wist, weten we niet, maar de allerlaatste wedstrijd op het programma (duurt nog wel even) is PBC3 – ODD1.

Het vierde heeft met de resultaten van deze week de weg omhoog gevonden en staat nu zevende. Hier zit nog groeipotentie in.

In de eerste klasse kwamen Pijnacker 6 en 7 weer eens  in de wei. Het zesde pakte de eerste overwinning van het seizoen en won ruim van ODD3 15,39 – 4,61 (in imps 51- 24) staat nu weer op een gemiddelde van bijna 10 (zeg maar 50% vertaald naar paren) op de vijfde plaats.

Het zevende had tot nu toe slechts één keer gespeeld (kleine overwinning op het zesde) en had last van een koude herstart. Tegen Tuinen en Akkers 2 (het team van ons lid Jan van Die) werd ruim verloren 3,75 – 16,25 (33-66 in imps). We vinden het zevende nu terug op een negende plaats, maar Parijs is nog ver.

In de tweede klasse een spannende wedstrijd tussen het achtste en de buren van MultiBridge 2. De buren gingen er met de zege vandoor 8,1 – 11,9 (38-46 in imps).

Pijnacker 8 vinden we terug op de vierde plaats, de verschillen met nummer 2 en 3 zijn klein. ODD5 is de koploper en staat wat verder voor.

De uitslagen en standen van de teams in de hoofdklasse, eerste klasse en tweede klasse vindt u op de site van het district Delft.

Komende zaterdag komen de tweede divisieteams ook in actie! In het Denksporthuis.

Hoofdklasse 

Eerste klasse

Tweede klasse

Andere artikelen
Kwikbridge, kennismaken met Bridge op de kerstmarkt

Kwikbridge, kennismaken met Bridge op de kerstmarkt

Op zondag 18 december vanaf 12 uur  is de kerstmarkt op de parkeerplaats bij station...

30/11/2022 - PR en Opleidingen
Sinterklaasdrive op 5 december, meld u aan

Sinterklaasdrive op 5 december, meld u aan

Dit jaar gelukkig weer een Sinterklaasdrive! En nog wel op 5 december ook! Hopelijk heeft...

29/11/2022 - Technische Commissie
NBB bekerteam kan niet stunten tegen HOK

NBB bekerteam kan niet stunten tegen HOK

Op zondag 27 november hadden we een vol Denksporthuis. Er vonden drie bekerwedstrijden plaats voor...

28/11/2022 - R. Reporter