Skip to the main content

Denksporthuis geeft divisieteams vleugels

Zaterdag stond alweer het derde weekeinde van de tweede divisie op het programma en dit keer vond het plaats in het Denksporthuis. Onze stichting had het prima voor elkaar met barbezetting en de verzorgde lunch, waardoor de bridgers zich helemaal op het spel konden richten.

Het tweede trad in de ochtend aan tegen VIVA. Na een ruime 42-15 voorsprong bij rust, moest er in de tweede helft ietsje toegegeven worden, de winst kwam niet in gevaar 70-60 in imps en dus weer 12,33 punten in de tas.

Het eerste trad vol goede moed aan tegen de rode lantaarndrager Leidschenhage. Dat er geen zwakke teams mee doen, bleek helaas ook vandaag. Na een kleine voorsprong voor Pijnacker bij de rust, ging Leidschenhage er met de winst vandoor 44-66. Hierdoor schreef PBC slechts 5,40 punten bij en dat was een tegenvaller.

Wellicht dat de spellen in deze tweede helft niet zo goed bij de verfijnde bied- en speeltechniek van de beide Pijnackerse teams pasten. Opvallend dat juist in deze set beide teams het moeilijk hadden.

In de middag werd het verlies van het eerste gelukkig rechtgezet. Tegen Buitenhof 2 werd de maximale score van 20-0 behaald (109-25 in imps).

Het tweede nam het op tegen verrassende Leidschenhage. In de rust stond het vrijwel gelijk (1 imp voorsprong), in de tweede helft pakte het tweede overtuigend de winst 57-25 en weer 16,11 punten er bij.

Het tweede vinden we terug op een solide 4de plaats, nog net buiten de medailles. Het eerste staat nu zevende. Het gevaar voor het eerste is zeker nog niet geweken, het verschil met de nummer 11 is minder groot dan het verschil met de nummer 6. Er blijft werk aan de winkel.

Hoe verging het de overige team met Pijnackerse inbreng? Ook daar uitstekende prestaties, ongetwijfeld geïnspireerd door de speellocatie. Crash 4 (John Schalen en Peter Versteegh) werden de winnaar van de dag met 17,01 en 13,72 punten tegen respectievelijk Lombard 7 en VIVA. Zij staan nu vijfde.

Koploper Buitenhof 1 (Henk den Boer) consolideerde de koppositie door tegen directe concurrent Crash 5 (de nummer 2) met 14,43 – 5,57 te winnen en in de middagsessie een  degelijke 10,25 – 9,75 (dat is 1 imp) tegen de nummer 3 HOC/Studiecentrum.

 

 

Andere artikelen
Kwikbridge, kennismaken met Bridge op de kerstmarkt

Kwikbridge, kennismaken met Bridge op de kerstmarkt

Op zondag 18 december vanaf 12 uur  is de kerstmarkt op de parkeerplaats bij station...

30/11/2022 - PR en Opleidingen
Sinterklaasdrive op 5 december, meld u aan

Sinterklaasdrive op 5 december, meld u aan

Dit jaar gelukkig weer een Sinterklaasdrive! En nog wel op 5 december ook! Hopelijk heeft...

29/11/2022 - Technische Commissie
NBB bekerteam kan niet stunten tegen HOK

NBB bekerteam kan niet stunten tegen HOK

Op zondag 27 november hadden we een vol Denksporthuis. Er vonden drie bekerwedstrijden plaats voor...

28/11/2022 - R. Reporter