Skip to the main content

Divisieviertallencompetitie nadert climax

Uw razende reporter was een week met vakantie in een gebied zonder telexen en faxen en het was nét te ver voor de postduif om over te vliegen en verslag te doen van de verrichtingen van de divisieteams vorige week.

Pijnacker 1 mocht in de ochtendsessie tegen de nummer 2 van de ranglijst, het sterke Crash 5. Onze mannen waren op tijd wakker, speelden uitstekend en wonnen met 39-23 (13,53  wedstrijdpunten). Pijnacker 2 speelde tegen Leids Doublet en kwam er ongedoubleerd vanaf met een mooie 43-26 overwinning (13,72 wedstrijdpunten).

Beide Pijnackerse teams naderden  de top 3, een ongekende luxe.

In middagsessie wisselenden de Pijnackerse teams van tegenstander. Het eerste mocht nu tegen Leids Doublet en het tweede tegen Crash 5. Wie nu denkt dan de Pijnackerse teams dan in de middag ook wel eventjes zouden winnen, komt bedrogen uit. Mysterieuze krachten in de sport, allebei de teams moesten er met grote cijfers af. Het eerste kreeg klop met 11-51 (2,87 wedstrijdpunten) en het tweede met liefst 26-92, beloond met een schamele 0,49 wedstrijdpunten.

Met zulke uitslagen ben je blij dat je in de eerdere wedstrijden een mooie score hebt opgebouwd. We vinden Pijnacker 1 en 2 terug op respectievelijk de zesde en zevende plaats met (afgerond) respectievelijk 119 en 112 punten. Nog net in het linkerrijtje en een aardige marge met de bovenste degradatieplaats, daar staat nu Crash 6 met (afgerond) 99 punten.

De laatste twee wedstrijden worden op 11 februari gespeeld. Ook dan weer hetzelfde menu voor onze teams, Crash 4 en Crash 6. Ik word nu onderbroken door Miguel van “Even tot hier”.  “Jongens, Crash 4, is dat niet dat team? Dat team van onze leden John Schalen en Peter Versteegh?”  Inderdaad, dat klopt en zij deden uitstekende zaken met overwinningen op Leidschenhage en HOC/Studiecentrum. Crash 4 staat vierde met (afgerond) 124 punten.

Dat wordt nog een mooie strijd tussen Crash 4 en de Pijnackerse teams wie het hoogste gaat eindigen.

Buitenhof, het team van Henk den Boer, gaat ruim aan de leiding met een marge van 22 punten op de nummer 2. Het kampioenschap kan Henk en zijn team normaal gesproken niet meer ontgaan.

De stand:

Andere artikelen
Algemene Leden Vergadering op 13 februari

Algemene Leden Vergadering op 13 februari

De leden van PBC zijn op 21 januari per mail uitgenodigd voor de Algemene Leden Vergadering van...

04/02/2023 - Dick Brus Secretaris PBC
Tussenstanden slemcompetitie en clubkampioenschappen geactualiseerd

Tussenstanden slemcompetitie en clubkampioenschappen geactualiseerd

Gisteren, 30 januari, is de vierde reeks van de maandagcompetitie geëindigd. De eindstand is...

31/01/2023 - Webredactie
Hoofdklasse bekerteam wint in Amersfoort

Hoofdklasse bekerteam wint in Amersfoort

Gisteravond, 10 januari, trok in het aardedonker een colonne van Pijnacker naar het toch wel verre...

11/01/2023 - Gerard van den Beukel