Skip to the main content

Eerste (!) Pijnackerse Bridge Proeverij, een groot succes

We vertellen u natuurlijk niets nieuws, want het heeft de Wereldpers gehaald (naar verluidt lag Facebook een tijdje plat, omdat iedereen hierover wilde lezen), maar afgelopen weekeinde (2 en 3 oktober) was de eerste (want het smaakt naar meer) Pijnackerse Bridge Proeverij, die we samen met Multi Bridge hebben georganiseerd. Er kwamen 20 enthousiaste personen op af, die kennis wilden maken met het spelletje of de sport zo u wilt. Een aantal doorgewinterde kaarters, maar ook deelnemers die in hun leven nog nauwelijks een speelkaart hebben aangeraakt.

Onder leiding van Leo van Leeuwen werden de eerste beginselen uitgelegd en binnen 30 minuten(!) kwamen de kaarten op tafel en werd er echt gebridged! Misschien wel een wereldrecord,  dat men al zo snel aan het bridgen was. Hoezo, moeilijk om te leren?

 

Zaterdag werd besteed aan het leren van het spel. Zondag werd met een Kahoot quiz de nuttige en nutteloze kennis getest (nee, Geer en Goor zijn nooit wereldkampioen geweest) en daarna werd er een echte drive gespeeld. 8 spellen topintegraal!

De zondag werd afgesloten met een spetterend muzikaal optreden van Ben Endlich, voorzitter van Multi Bridge.

Het was mooi om te zien hoe de deelnemers vanaf de eerste tot de laatste minuut enthousiast aan de slag gingen. Het programma bestond niet alleen uit bridgen, ook was er een ontspannende Tai Chi en Qigong sessie en een proeverij zou geen proeverij zijn als er geen lekkernijen te proeven waren. Boterkoek van patissier Fons, cocktails van Caroline en haar team, kaas van de KaaZaak, fruit van Lenie van Winden.

De andere sponsoren mogen ook niet onvermeld blijven: Koolschijn Bouwcenter(dan weet u waar u uw bouwmaterialen voortaan moet halen) en niet te vergeten de Nederlandse Bridge Bond die ons met raad, daad en materialen heeft bijgestaan. De deelnemers gingen allemaal naar huis met het cursusboek aan de hand van de nieuwe leermethode van de NBB.

Mogen wij zeggen dat het een zeer geslaagd weekeinde was? Ja, dat mogen wij zeggen, al zeggen we het zelf.

Meer dan de helft van de deelnemers heeft zich aangemeld voor de bridgecursus die op dinsdag 19 oktober begint. Wellicht heeft u nog vrienden of familie die ook bridge zouden willen leren, zij kunnen zich nog aanmelden voor de cursus bij de secretaris (secretaris@pijnackersebridgeclub.nl).

De cursus wordt gegeven door Jacques Barendregt, professioneel bridgedocent. We hopen op een grote opkomst.

Andere artikelen
Klaas Munneke en Hans Taal winnaars Honneurdrive

Klaas Munneke en Hans Taal winnaars Honneurdrive

Een mooi resultaat afgelopen weekeinde: Hans Taal en Klaas Munneke wonnen afgelopen zaterdag de...

18/10/2021 - Webmaster
Geen promotie/degradatie eerste ronde donderdag.

Geen promotie/degradatie eerste ronde donderdag.

Pas op 30 september konden we weer aan "gewone" tafels bridgen. De districts viertallen competitie...

17/10/2021 - Technische Commissie
Naast verse spellen; u kunt ook invallers zoeken en vinden met Praat mee!

Naast verse spellen; u kunt ook invallers zoeken en vinden met Praat mee!

De Praat mee rubriek bestaat al een tijdje, maar wordt nog maar mondjesmaat gebruikt. Daar willen...

15/10/2021 - Webmaster